Sildar Hallwinter [Bekräftat avliden]

(Föredetta?) Soldat i 50-årsåldern.

Description:

Sildar Hallwinter arbetar tillsammans med Gundren Rockseeker och var närvarande vid ett möte i Neverwinter. Där verkade han agera som någon sorts säkerhetsvakt och rådgivare åt Gundren undertiden som rollpersonerna blev erbjudna ett uppdrag att leverera en vagn med gods till staden Phandalin, ca tre dagsmarscher från Neverwinter. Han gav ett vänligt, men allvarligt intryck. Han berättade också att han är orolig för sin långtida vän och kompanjon Iarno Albrek som sedan två månader saknas. Enligt Sildar är en huvudsaklig anledning till att Gundren och han själv måste resa så snabbt i förväg till Phandalin att de måste agera i frågan om Iarnos försvinnande.

Sildar Hallwinter bär chain mail armor i mycket vårdat skick. Han har också ett svärd med fina ornament och flera detaljer i hans utrustning pekar mot att han har en bakgrund inom Waterdeeps fruktade Griffon Cavalry.

Uppdatering: Sildar tillfångatogs och torterades av cragmaw goblins men fritogs av rollpersonerna. Han har nu etablerat sig i Phandalin för att fortsätta sina eftersökningar av sin vän och kollega Iarno Albrek. Han har också avslöjat att han är en agent från The Lords Alliance med målet att undersöka ökad slavhandelsverksamhet i området samt att etablera en ordningsmakt i Phandalin.

Uppdatering: Sildars kropp återfanns vid The Staggering Pony i Conyberry. Han är bekräftat död. Någon har under minst två veckors tid utgivit sig för att vara Sildar och lyckats mycket bra med det.

Bio:

Sildar Hallwinter [Bekräftat avliden]

Apokalypsens furstar Birkovic