Gundren Rockseeker [Bekräftat avliden]

Description:

Gundren Rockseeker är, av allt att döma, en erfaren utforskare. Han sökte upp rollpersonerna enskilt och vid olika tillfällen i Neverwinter för att erbjuda dem ett arbete. Han var dock mycket hemlighetsfull och verkade också vara nervös. Han hyr eller äger en mindre lägenhet inte långt från den sydvästra delen av “The Wall” – muren som ringar in den relativt säkra delen Protectors Enclave i Neverwinter.

Rollperpersonerna samlades för ett möte i Gundrens lägenhet där han tillsammans med Sildar Hallwinter presenterade ett jobbförslag. Gundren vill att RP ska frakta fem koffertar till staden Phandalin, tre dagsmarcher från Neverwinter. Det finns två tydliga krav. För det första får RP inte berätta för någon om uppdraget och för det andra får de inte titta i lasten. Den ska levereras till Elmar Barthen, ägaren till en handelspost i Phandalin. Om de gör det kommer de att ersättas med 10GP var.

Under mötet med Gundren blev det tydligt att han är nervös, misstänksam och vaksam. Han drog för gardiner, låste dörrar och behövde flera gånger överlägga med Sildar Hallwinter om saker och ting inte var precis som han ville.

RP vet väldigt lite om Gundrens nuvarande åtaganden, men det verkar handla om någon sorts gruvexpedition i närheten av den nyuppstådda utposten Phandalin. Han är inte ensam utan verkar vara ledaren för en grupp om fem personer; han själv, hans båda bröder Tharden och Nundro samt de båda långtida kompanjonerna Sildar Hallwinter och Iarno Albrek.

Uppdatering:
Av allt att döma har Gundren Rockseeker utsatts för ett överfall på väg till Phandalin. För tillfället gör spelarna antagandet att han tagits till fånga av Goblins.

Uppdatering 2
Det är nu bekräftat att han har tillfångatagits av Goblins och ska enligt uppgifter ha förts till en plats som kallas Cragmaw Castle.

Uppdatering 3
Gundren Rockseeker återfanns neddrogad och illa däran i Cragmaw Castles källarhålor. Rollpersonerna har nu förflyttat honom till Phandalin och han är i Sister Garaeles vård.

Uppdatering 4 Gundren Rockseeker mördades av en av The Black Spiders utsända Doppelgangers när han låg nedsövd och svårt sårad i Sister Garaeles vård.

Bio:

Gundren Rockseeker [Bekräftat avliden]

Apokalypsens furstar Birkovic