Iarno Albrek/Glasstaff (Bekräftat Avliden)

Description:

Iarno Albrek träffade Gundren Rockseeker och hans båda bröder för ca ett år sedan i Neverwinter. Tillsammans med Sildar Hallwinter rekryterades han för att hjälpa till med säkerhetsrutiner kring brödernas senaste utgrävningsprojekt – sökandet efter den mystiska Phandelvers gruva i bergen utanför den lilla staden Phandalin.

Iarno och Sildar Hallwinter är vänner sedan lång tid tillbaka och har arbetat tillsammans med liknande säkerhetsuppdrag runt om i The Sword Coast de senaste åren. Sedan två månader är Iarno saknad och sågs senast av Gundren Rockseeker när de möttes i utkanten av Neverwinter Woods. Han var då klädd i en av sina sedvanliga röda kåpor och hade, också som brukligt, sitt axellånga mörka hår utsläppt för vinden.

Enligt Sildar är Iarno en mycket kompetent Wizard med hög arbetsmoral och lojalitet. Sildar är därför mycket oroad och övertygad om att något hänt Iarno.

Uppdatering:

Sågs senast vid Tresendar Manor i utkanten av Phandalin.

Det är nu bekräftat att Iarno är Glasstaff. Hans sönderfall finns dokumenterat i ett antal dagboksanteckningar, funna av äventyrarna när de genomsökte Tresendar Manor.

Iarno Albrek dog i Cragmaw Castle som offer i någon form av rituell tillbedjan.

Bio:

Iarno Albrek/Glasstaff (Bekräftat Avliden)

Apokalypsens furstar Birkovic